De perineale revalidatie is een specifieke revalidatie van de spieren van het bekkenbodem of de perineale spieren ("bekkenspieren").

Ontdek de voordelen van prenatale en postnatale fysiotherapie:

Tijdens de zwangerschap: Vanaf de vijfde maand van de zwangerschap begeleidt onze gespecialiseerde fysiotherapeut u voor een harmonieuze zwangerschap en optimale voorbereiding op de bevalling. Tijdens deze sessies leert u:

  • Tekenen die aangeven wanneer u naar de kraamafdeling moet gaan
  • Effectieve ademhalingstechnieken tijdens weeën
  • De meest comfortabele houdingen tijdens de bevalling
  • Het gebruik van therapeutische ballen tijdens de bevalling
  • Duwmethoden voor een soepele bevalling

Toekomstige vaders zijn welkom, en momenten van welzijn zijn ook gewijd aan aanstaande moeders met massagesessies, sofrologie en advies over borstvoeding.

Tijdens de bevalling: Uw fysiotherapeut kan psychologische ondersteuning bieden tijdens de bevalling. Door verschillende posities met de bal te gebruiken en ontspanningsoefeningen aan te bieden, zal ze de uren van de bevalling draaglijker maken. Deze posities stimuleren natuurlijk de weeën, waardoor de baby gemakkelijker afdaalt in het bekken van de moeder. De vader kan ook gedurende het hele proces betrokken zijn.

Na de bevalling: Een maand na de geboorte helpen postnatale fysiotherapiesessies u om een platte buik en een getoniseerde silhouet terug te krijgen door hypopressieve gymnastiek. Dit programma heeft ook tot doel urinaire incontinentie en prolapsproblemen te voorkomen door het bekkenbodem- en buikspieren te versterken. Pre- en postnatale Pilates-sessies worden ook aangeboden in Kraainem.

 

Experts

RUBAN Aymeline

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search