"Osteopathie is een manuele diagnostische en therapeutische benadering van de disfuncties in de gewrichts- en weefselmobiliteit in het algemeen,

Lumbago of Lage Rugpijn: Raadpleeg een Gecertificeerd Osteopaat voor Uw Gewrichtspijn!

Als u last heeft van lumbago of lage rugpijn, kan advies van een osteopaat gunstig zijn. Maak een afspraak met een erkende osteopaat voor een diagnostische en therapeutische manuele benadering van gewrichts- en weefselmobiliteitsstoornissen.

Volgens de officiële definitie is osteopathie een geneeskunde die gewrichts- en weefselmobiliteitsstoornissen op een holistische manier benadert, en ze integreert in hun rol bij het ontstaan van ziekten.

Deze benadering bevordert een alomvattende visie op de mens, waarbij alle huidige kennis van de wetenschappen wordt gebruikt om het functioneren van het individu te begrijpen. De kunst van de osteopathie ligt in het toepassen van deze kennis om de fysiologische homeostase mechanismen te stimuleren of te herstellen in het licht van pathologische processen.

Osteopathie onderscheidt zich door het gebruik van verschillende manuele methoden en technieken gericht op het herstellen van mobiliteit. Hoewel osteopathiestudies idealiter worden uitgevoerd door fysiotherapeuten of artsen, is het belangrijk op te merken dat osteopathie geen specialisatie is van fysiotherapie. Beide benaderingen zijn complementair in plaats van tegenstrijdig.

Osteopathisch redeneren is gebaseerd op het zoeken naar oorzakelijke verbanden tussen mechanische stoornissen van botten, spieren en organen, en de ziekten die het gevolg zijn van deze verstoringen, die vaak "osteopathische letsels" worden genoemd.

Osteopathie kan, door functie te herstellen, zowel curatieve als preventieve doeleinden dienen, wat de indicaties voor osteopathische behandeling aanzienlijk uitbreidt. Als een zachte geneeskunde is het geschikt voor alle leeftijdsgroepen, van kinderen tot ouderen, evenals voor sporters.

U kan een afspraak maken op https://www.doctoranytime.be/d/osteopathe/alexis-guidez

 

Experts

GUIDEZ Alexis

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search