Een veilige ontharing voor elke kleur van haar (zelfs wit, blond en rood) en elke kleur van huid (zelfs een doffe), is vandaag een realiteit, bedankt het Intense Pulsed Licht (IPL) combineerd met radio frequentie (RF)

 

Het aantal sessies hangt af van de kleur van het haar, van de huid en van de te behandelen zone: 
een klassieke ontharing vraagt 6 tot 8 sessies maar voor lichte haren zullen meer sessies nodig zijn.
Ook voor een man, rug en romp, zoals gezichtshaar, waar die van een hormonale factor, een gemiddelde van 10 tot 12 sessies (soms meer) nodig zal zijn

FAQ's:

Welke verschillen zijn er tussen deze ELOS behandeling en de electrolyse ?

 • Het belangrijkste verschil is de volgende : met de electrolyse methode wordt ieder haartje afzonderlijk behandeld, terwijl de laser methode verschillende haarfollistels tegelijkertijd bereikt. Zich baserende op klinische proeven, heeft de Food and Drug Administration (FDA) verschillende laser methoden voor epilatie goedgekeurd (zoals de diode, de lichtverspreiding), die een blijvende vermindering van de haartjes aantonen en dat na twee jaar. De laser behandeling voor epilatie is prakitscher, minder pijnlijk, doeltreffender en waarschijnlijk ook minder kostbaar om een blijvende epilatie te verkrijgen.

Hoe werkt "ELOS" in feite ?

 • Deze epilatie methode gebruikt de synergie van lichtverspreiding en radiofrekwentie. De kop van het apparaat wordt op de huid geplaatst en in één enkele impuls werken de twee energie verwekkers tezamen teneinde de honderden haarfollistels te doen verdwijnen met een maximum comfort voor de patiënt.

Kan ieder huidtype en haarkleur door "ELOS" worden behandeld ?

 • Ja, met uitzondering van de buitengewoon donkere type VI (Fritzpatrick) en van de grijze haar.

Welke plaatsen kunnen worden behandeld ?

 • Bijna alle plaatsen kunnen door "Aurora" worden behandeld, behalve de wenkbrauwen. De meest gevraagde zones zijn de bovenlip, het gezicht, de bikinilijn, de oksels, de benen, de rug en de nek.

Hoeveel zittingen zijn er nodig ?

 • Het aantal behandelingen hangt af van de beharing, de kleur van de huid, het haartype en de plaats van de haartjes op het lichaam. In het algemeen zijn er tussen 5 tot 7 zittingen nodig.

Wie mag behandeld worden ?

 • Alle personen die een hinderlijke beharing willen verwijderen kunnen een ontharende behandeling volgen, behalve vrouwen die in verwachting zijn en kinderen van minder dan 16 jaar.

Zijn er redenen om de behandeling niet toe te passen ?

  De patiënten:
 • Die fotogevoelige medicijnen innemen (bv: roaccutane,...), in dat geval kan de behandeling pas beginnen 3 maanden na het stoppen van de inname.
 • Die een behandeling UVB ondergaan tegen bepaalde huidziekten (bv: psoriasis, vitiligo,...)
 • Die een chemo-of radiotherapie ondergaan.
 • Die een "peeling" van het gezicht hebben gehad met acide glycolique (wachttijd 3 maanden) of met phénol (wachttijd één jaar!).

Is de behandeling pijnlijk ?

 • De behandeling veroorzaakt een gevoel van lichte prikkeling, die gewoonlijk te verdragen is. Voor sommige zeer gevoelige patiënten kan wellicht een verdovende zalf van het type Emla één tot twee uur vóór het begin van de zitting op de te behandelen plaats worden aangebracht.

Welke regels moeten in acht worden genomen vóór de behandeling ?

 • Lange blootstelling aan zonnestralen en/of langdurig gebruik van een solarium moeten worden vermeden drie weken vóór zowel als na de zitting. Iedere epilatie met was, pincet, of epilady moet worden vermeden twee weken vóór de behandeling. De avond vóór de behandeling moet de patiënt zelf de te behandelen zone goed scheren.

Wat zijn de resultaten ?

 • Volledige vernietiging van de haarwortel
 • De verkleining van de haarwortel en groei van donshaartjes
 • Een langdurige winterslaap van het haargroei systeem

Verschillende behandelingen zijn noodzakelijk om een afdoende epilatie te verkrijgen (90% van de ontharing is verkregen na 5 tot 7 zittingen).

Zijn er ongewenste bijwerkingen ?

 • De patiënten hebben geen last van ongewenste bijwerkingen. Zeer uitzonderlijk kunnen enkele personen een plaatselijke rode huiduitslag vertonen, die na één of twee uren zal verdwijnen.

Zijn er ongewenste bijwerkingen op lange termijn ?

 • De laser wordt door de medische wereld reeds meer dan 40 jaar gebruikt en tot op heden werden er geen ongewenste bijwerkingen geconstateerd. Integendeel, deze methode ontwikkelt zich meer en meer en er ontstaan nieuwe toepassingen, in de oogheelkunde, de bloedvaten chirurgie, de plastische chirurgie, orthopedie, tandheelkunde, physiotherapie, enz ...

Wat is de nazorg na de behandeling ?

 • Een super hydraatvormende zalf van het type Biophadine moet worden gebruikt na de zitting 2 tot 3 keer gedurende 2 dagen. De dagelijkse activiteiten kunnen meteen na de behandeling worden voortgezet. Make-up is na de behandeling toegestaan.

Dowload De prijslijst in PDF

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search