Kortstondige therapie is een actieve probleemoplossende methode.

"Ontdek Korte Therapie: Een Actieve Benadering om Uw Problemen op te Lossen

Korte therapie biedt een dynamische methode om de uitdagingen van het leven te overwinnen.

Iedereen komt op een bepaald moment moeilijkheden tegen. Wanneer deze uitdagingen aanhouden zonder oplossing, kunnen ze evolueren naar lijden. Het doel van korte therapie is om dit lijden te stoppen door de menselijke interacties die het probleem voeden te modificeren.

Hoe Werkt Korte Therapie?

In deze benadering is therapeutisch werk concreet en gebaseerd op het heden. De patiënt is actief betrokken, werkend aan nieuwe strategieën voor zelfverbetering. De therapeut stelt vragen om het huidige probleem te begrijpen en identificeert de mechanismen die het in stand houden. Aan het einde van elke sessie krijgt de patiënt een opdracht toegewezen om uit te voeren, essentieel voor de gewenste verandering.

Voor Wie Is Korte Therapie?

Deze methode is geschikt voor iedereen die persoonlijke, relationele of familiale psychologische moeilijkheden ervaart en op zoek is naar bevredigende oplossingen.

Aantal en Frequentie van Sessies?

Korte therapie streeft ernaar zo beknopt mogelijk te zijn terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de behoeften van de patiënt. Meestal zijn ongeveer tien sessies, met tussenpozen van 15 dagen, vereist. De frequentie kan echter variëren afhankelijk van de voortgang van het werk en individuele behoeften.

Tot Slot

Zoals P. Watzlawick opmerkt: "Van alle illusies is de meest gevaarlijke te denken dat er maar één realiteit is." Korte therapie opent de deur naar een alternatieve realiteit, waardoor de patiënt een agent van zijn eigen verandering kan worden, waarbij persoonlijke hulpbronnen worden gebruikt om een beter dagelijks leven op te bouwen."

 
 
 
 

Experts

FERNANDEZ Cristina

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search