Er zijn verschillende behandelingen die de aanmaak van collageen stimuleren
Geheel nieuw is de Elôs behandeling, waarbij gebruik gemaakt wordt van bipolaire radiofrequentie en een diode laser. 

De energie van de Elôs flits stimuleert de fibroblasten om collageen aan te maken, hetgeen tot versteviging van de huid leidt. Gelijktijdig wordt de aanmaak van elastine geactiveerd, dit wordt na verloop van tijd zichtbaar.

Door het liftend effect verlagen de rimpels en komen de gelaatscontouren terug. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van koeling om de buitenste huidlaag te beschermen. De Fotofirm behandeling is het nieuwste wapen in de strijd tegen huidveroudering. Fotofirm maakt gebruik van de elōs techniek door radiofrequentie te combineren met een diodelaser. In de strijd tegen huidveroudering is de aanmaak van collageen en elastine van essentieel belang. Elastine zorgt voor de veerkracht van de huid terwijl collageen zorgt voor de structuur en stevigheid. Door de lichtflitsen wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd zodat de huid strak en elastisch wordt.

Hoeveel sessies zijn noodzakelijk?

Er zijn gemiddeld 5 behandelingen nodig, basis van een vergadering per maand. Het resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden. Om de huid in topconditie te houden is het raadzaam om elke 4 maanden terug te komen voor een enkele behandeling.

Zijn er neveneffecten?

De meerderheid van de patiënten heeft geen neveneffecten. Enkele personen kunnen een plaatselijke roodheid vertonen. Deze roodheid verdwijnt uiterlijk 2 uur na de behandeling. De behandeling is snel en niet ingrijpend, het sociale leven wordt dan ook niet verstoord door een herstelperiode.

Zijn er contra-indicaties?

 

Contra-indicaties Minimale tijd tussen de stopzetting van de medische behandeling en de eerste vergadering
Blootstelling van de zon, zonnebank 3 weken (voor en na een vergadering!)
Antibiotica 10 dagen
Roaccutane 3 maanden
UVB Behandeling voor huidaandoeningen (psoriasis, vitiligo) 3 weken
Chemotherapie 3 maanden
Radiotherapie 3 maanden
Peeling met glycolzuur 3 maanden
Peeling met fenol 1 jaar

 

Wat gebeurt er tijdens de Fotofirm behandelingen?

Tijdens elke lichtflits zijn er twee energiebronnen, nl. bipolaire radiofrequentie en een diodelaser tegelijkertijd aan het werk voor het verbeteren van de huid. Elke behandeling duurt ongeveer 30 minuten (volledig gezicht). De flits kan als prikkelend worden ervaren. Na de behandeling zal de huid rood van kleur zijn, dit verdwijnt binnen een paar uur. In een enkel geval kan de huid maximaal 24 uur lichtrood van kleur zijn. Direct na de behandeling mag er weer make-up gebruikt worden.

Wat zijn de resultaten?

Hoewel we merken een verschil na de eerste behandeling, het resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden. Door de aanmaak van collageen en elastine zal de huid zich verstrakken en rimpels vervagen. Het resultaat kan per persoon verschillen maar in de meeste gevallen zal er een verbetering zichtbaar zijn van minimaal 50%. Klik op fotos om te vergroten

Wat zijn de instructies die voor de behandeling moeten gevolgd worden?

Een langdurige blootstelling aan de zon of solarium moet drie weken voor en na een behandeling vermeden worden. In sommige gevallen is het raadzaam om de huid tussen de Fotofirm behandelingen met een Megapeeling voor te bereiden zodat de elōs flits nog beter de huid kan binnendringen.

Wat zijn de zorgen na de behandeling?

Een super hydraterende crème Biophadine moet na de behandeling twee tot drie keer per dag gedurende twee dagen gebruikt worden. (In functie van de reactie van uw huid op de behandeling, zal de expert u de meest geschikte crème adviseren). De dagelijkse activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden. Maquillage wordt na de behandeling toegestaan.

Kan de behandeling gecombineerd worden met een Fotofacial?

De Fotofirm (Huidversteviging) is goed te combineren met een Fotofacial, zodat ook pigmentvlekken en angiomen vervagen. Door deze twee behandelingen met elkaar te combineren worden alle aspecten van huidveroudering aangepakt. De Fotofirm zorgt voor het liftend effect terwijl de Fotofacial alle huidverkleuringen zoals angiomen, pigmentvlekken en de zonbeschadiging aanpakt. Als u nu nog niet klaar bent voor een facelift dan is Fotofirm voor u dé oplossing. Uw elōs specialist kan u informeren of de behandeling ook voor u geschikt is.

Download de Skintighttetning Tarieven PDF

Opmerking : deze FAQ's worden uitgegeven onder de verantwoordelijkheid van de firma die "E-Light" commercialiseert. De therapeuten van het centrum HCMC dragen geen verantwoordelijkheid van deze informatie
 
 

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search