LPG behandeling is voor lymfedrainage en littekenbehandeling gebruikt.

 

Lymfedrainage

Het lymfestelsel is een netwerk van vaten parallel aan slagaders en aders die de circulatie verzorgen. Het bestaat uit lymfe, een vloeistof afkomstig van bloed, die terugkeert in de bloedbaan via lymfevaten. Dit systeem is essentieel voor fundamentele celuitwisselingen en speelt een belangrijke rol in de bloedcirculatie.

Lymfedrainagetechniek omvat het omleiden van overtollige vloeistof die zich heeft opgehoopt in oedemateuze gebieden naar gezonde lymfatische territoria. Het bevordert de verwijdering van lymfetoxines door lymfatisch weefsel te mobiliseren, waardoor toxines worden getransporteerd naar het circulatiesysteem en vervolgens naar uitscheidingsorganen.

De LPG®-techniek pakt tegelijkertijd oedeem en fibrose aan. Het bevrijdt vezelmassa's uit bindweefsel, ontstaan door chronologische veroudering, letsel of als reactie op niet-afgevoerd interstitieel oedeem.

Indicaties voor lymfedrainage zijn lokale lymfoedeemgerelateerde aandoeningen zoals "gezwollen arm" na borstkankerchirurgie, spataderchirurgie of cosmetische chirurgie, oedeem als gevolg van letsel (verstuiking, beenbreuk), oedeem bij inflammatoire reumatische aandoeningen, circulatiestoornissen, zware benen en vochtophoping.

Behandeling van littekens

De LPG®-techniek vertoont een overheersend "defibroserend" effect en wordt een waardevol instrument in littekenbehandeling. De Cellu M6 vergemakkelijkt drainage en mobilisatie van littekenweefsel ten opzichte van onderliggende plannen, defibroserend om cutane corpusculen vrij te maken en zelfs oude littekens te verzachten.

Experts

BROEKAERT Sara
RUBAN Aymeline
GROSSI Lucila

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search