LPG behandeling is voor lymfedrainage en littekenbehandeling gebruikt.

 

De lymfedrainage

  • Het lymfestelsel is een vatstelsel die naast de slagaders en de aders loopt en het verkeer van de lymfe verzekert. De lymfe is een vloeistof afkomstig van het bloed en die naar het bloed terugkeert via de lymfevaten.
  • Dit stelsel is essentieel voor de uitwisselingen van ons cellulair leven en speelt een zeer belangrijke rol in het bloedverkeer..
  • De techniek van de lymfedrainage bestaat erin naar de gezonde lymfatische gebieden de overvloed van vloeistof te sturen die zich in de œdeemzones opstapelt.
  • Door de lymfestoffen te mobiliseren bevordert deze drainage het verwijderen van de toxines van de lymfe, door ze naar het bloedvatenstelsel te sturen en vandaar naar de uitscheidenden organen.
  • De LPG-techniek heeft een gelijktijdige actie op œdeem en fibrose. Zij ontbindt de fibreuze plekken van het bindweefsel, die door chronologische veroudering of na een heelkundige ingreep voorkomen, of ook als gevolg van een niet gedraineerde interstitiële œdeem.
  • De aanwijzingen voor lymfedrainage zijn alle gelokaliseerde lymfœdemen, zoals de "dikke arm", ingevolge een chirurgische ingreep na borstkanker, of na het verwijderen van spataders of na esthetische chirurgie; de posttraumatische œdemen (verstuiking of beenbreuk), de œdemen van reumatische oorsprong, de aandoeningen van de bloedsomloop, de zware benen of de waterretentie.

De littekenbehandeling

  • Door zijn doeltreffende "ontvezelingseffect" op de fibreuze celweefsels is de LPG-techniek onmisbaar geworden voor de behandeling van de littekens. De Cellu M6® laat een drainage en een mobilisatie van de littekenweefsels toe, ten opzichte van de onderliggende vlakken, en laat ook een ontvezeling, die de huidstofdeeltjes vrijmaakt, en een versoepeling van de zelfs oudere littekens toe.

 

Experts

BROEKAERT Sara
RUBAN Aymeline
GROSSI Lucila

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search