Voordat de behandeling wordt gestart, maakt de podoloog een diagnose et bekijkt de mogelijke oorzaken van de voetkwaal.

Ontdek gespecialiseerde podologie-ingrepen, als aanvulling op de behandelingen die worden beschreven op onze pagina over pedicure:

Orthoplastieën:

Orthoplastieën, gemaakt van silicone, bieden bescherming en effectieve correctie van voorvoetmisvormingen zoals hallux valgus of teenklauwen. Ze verlichten pijn, verminderen misvormingen en voorkomen ongemakkelijke wrijving met schoenen. Het dragen van orthoplastieën beperkt geenszins de keuze van schoenen.

Orthonyxies:

Deze techniek omvat het aanbrengen van een correctiedraad op nagels waarvan de overmatige kromming ingegroeide teennagels kan veroorzaken. Het leidt de nagelgroei pijnloos en permanent door middel van tractie aan de nagelranden.

Onychoplastieën:

Met behulp van harsen maken onychoplastieën gedeeltelijke of volledige reconstructie mogelijk van beschadigde of gebroken nagels.

Verloop van het consult:

Het consult begint met een anamnese om de redenen voor het bezoek, medische voorgeschiedenis, uitgeoefende activiteiten en schoengewoonten te begrijpen. Vervolgens omvat het onderzoek van de voeten het observeren van de huid, nagels en eventuele osteo-articulaire misvormingen.

Vergeet niet 1 of 2 paar schoenen mee te nemen die u regelmatig draagt voor een nauwkeurige evaluatie.

Onze podologen, opgeleid om patiënten met risicofactoren zoals diabetes en artritis te behandelen, bieden zorg op maat voor uw specifieke behoeften.

Om afspraak te maken: https://www.doctoranytime.be/d/podologue/marceau-bergiers

 

Experts

BERGIERS Marceau
SWENEN Sophie

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search