Microkinesitherapie is een speciale manuele techniek die het lichaam helpt om zichzelf te verdedigen en te corrigeren bij traumatische, emotionele, toxische, virale, bacteriële of door de omgeving bepaalde aanvallen.

Met microkinesitherapie kan men zoeken naar de specifieke sporen die de actuele en vroegere aanvallen in de verschillende weefsels van het organisme hebben achtergelaten, en kan men de afbraak van het weefsel verhinderen en de functie ervan weer herstellen. Het betreft een zachte therapie door micropalpatie, vandaar ook de naam microkinesitherapie. Microkinesitherapie moet evenwel onderscheiden worden van energetische technieken en handoplegging, evenals van osteopathie en acupunctuur.

 

Wie heeft baat bij microkinesitherapie?

Microkinesitherapie is bestemd voor iedereen die de oorzaak wil vinden van een verandering of disfunctie die aan de basis kan liggen van een ziekte. Door de aanvankelijke inscriptie (die van psychologische, traumatische, bacteriële, virale of toxische aard of door de omgeving bepaald kan zijn) te verwijderen, doet men de symptomen van de ziekte verdwijnen en kan men op natuurlijke wijze de herinneringen wissen die het organisme verzwakken. Het is een aanvullende zorgtechniek die kan samengaan met de traditionele geneeskunde en niet bedoeld is als vervanging van de voorgeschreven behandelingen. Hij is geschikt voor alle leeftijden en alle stadia van een of andere functie- of andere stoornis. Microkinesitherapie is dus een methode die kan dienen als verzorging en als preventiemaatregel. De drukkingen hebben tot doel de energie (in Japans, ki) te laten circuleren, langs de meridiaanlijnen (of kanalen van lichaamskracht), waar punten lopen die tsubos genoemd worden (punten waar de concentratie van lichaamskracht belangrijk is) die met de acupunctuurpunten overeenstemmen.

 

Hoe verloopt een microkinesitherapiesessie?

Een sessie duurt dertig tot vijfenveertig minuten. Nadat u uitgelegd hebt waarom u komt, neemt u plaats op de massagetafel. U hoeft alleen maar uw schoenen uit te trekken Aan de hand van gerichte micropalpaties zal de therapeut de aanval kunnen lokaliseren en identificeren en zo het organisme nieuwe informatie verstrekken over de aanwezigheid van het litteken. Zo zal het lichaam zich de schok herinneren en zich erop concentreren om die herinnering definitief te wissen.. U kunt daarbij helpen. Op die manier zal uw pijn niet alleen verzachten, maar wordt ook verhinderd dat ze terugkomt, ontaardt of zich verplaatst.

 

Aanbevelingen na de sessie

Gedurende een of twee dagen zult u een lichte vermoeidheid voelen als gevolg van de arbeid die het lichaam moet verrichten. U kunt dus beter na de sessie een rustpauze inlassen (geen grote fysieke inspanning, geen lange trajecten met de auto, ...). Om deze vermoeidheid zoveel mogelijk te beperken en de eliminatie te bevorderen, is het raadzaam om tijdens de 2 dagen die volgen op de sessie 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.

 

Hoeveel sessies zijn noodzakelijk?

Voor een microkinesitherapiebehandeling is doorgaans slechts een sessie nodig. In de volgende weken kunnen een of twee bijkomende sessies voorgesteld worden. Nadien is het mogelijk preventieve onderhoudssessies te plannen.

 

 

Experts

BROEKAERT Sara

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search