Microkinesitherapie is een speciale manuele techniek die het lichaam helpt om zichzelf te verdedigen en te corrigeren bij traumatische, emotionele, toxische, virale, bacteriële of door de omgeving bepaalde aanvallen.

Microkinésitherapie: Verken een Aanvullende Zorgbenadering

Microkinésitherapie maakt gebruik van verschillende palpatietechnieken om sensorische informatie te verzamelen, bekend als micropalpatie. Deze methode helpt bij het loslaten van voorbije of recente trauma's, waardoor het lichaam zijn natuurlijke balans kan herstellen.

Principe van de Hologram:

Microkinésitherapie werkt volgens het principe van het Hologram, waarbij elk deel van het lichaam informatie bevat over het geheel. Dit betekent dat elk gebied van het lichaam kan worden onderzocht om toegang te krijgen tot globale informatie.

Wie kan profiteren van Microkinésitherapie?

Deze aanvullende benadering is geschikt voor alle leeftijden en stadia van lichamelijke disfunctie of verstoring. Het kan worden gebruikt voor zowel behandeling als preventie.

Sessieprocedure:

Na het bespreken van de redenen voor het bezoek, ligt de patiënt op de behandeltafel. Geen volledige ontkleding is nodig, behalve voor schoenen en riem.

Aanbevelingen na de sessie:

Het is normaal om enkele dagen na de sessie lichte vermoeidheid te ervaren. Vermijd fysiek veeleisende activiteiten om deze vermoeidheid te minimaliseren. Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft door dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken om de eliminatie van toxines te vergemakkelijken.

Aantal sessies:

Het aantal benodigde sessies kan variëren. In sommige gevallen kan één sessie volstaan, vooral bij kinderen. Echter, één of twee extra sessies kunnen worden aanbevolen, afhankelijk van de situatie, in de weken of maanden daarna.

Microkinésitherapie is een veilige en effectieve methode die geïntegreerd kan worden met andere traditionele behandelingen voor een holistische benadering van welzijn.

 

 Afspraak on https://www.doctoranytime.be/d/kinesitherapeute/sara-broekaert

 

Experts

BROEKAERT Sara

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search