Het winnen van meer serene aangezicht van tegenspoed van het leven, als gevolg van een externe gebeurtenis op zich, of als gevolg van een interne onrust thuis.

 

Wat is NLP?

Het is een praktijk die voortvloeit uit de observatie van 3 grote therapeuten van uitzonderingen die zijn:

- Milton Eryckson voor hypnose,

- Virginia Satir voor systemische therapie,

- Perls Fritz voor zwangerschapstherapie.

Gestationele therapie richt zich op de manier waarop iedereen het contact met zijn omgeving beheert en meer in het bijzonder contact met anderen.

Systemische therapie richt zich op groepsinteracties en de kenmerken van het systeem waarin de persoon woont.

Hypnose is een psychologische operatie waarbij een onderwerp, dankzij de tussenkomst van een andere persoon, erin slaagt om de omringende werkelijkheid te negeren, terwijl die nog in verband met de begeleider. Deze bijzondere wijze van werking brengt nieuwe mogelijkheden aan het licht: bijv. Extra mogelijkheden voor de werking van de geest op het lichaam, of psychologisch werk op onbewuste niveau.

Twee psychologen, Richard Bandler en John Grinder gezocht naar hoe deze therapeuten kwam als succesvol te zijn in hun therapieën, en maakte een soort synthese door het toevoegen van enkele bijdragen van de korte therapie van Palo Alto: neuro-linguistische programmering.

Het doel van NLP is om te begrijpen hoe het individu zijn subjectieve ervaring van de wereld, van anderen, van zichzelf constructeert. En hoe je negatieve ervaringen omzetten om volledig te ontwikkelen en meer keuzes te geven.

 

Voor wie? Voor wat?

Hier zijn de meest voorkomende problemen die kunnen profiteren van NLP tools en / of hypnose:

trouble slaap, medicinale secundaire -Effecten, pijn acute en chronische, anxiété, angst, Depressie, fobie, rouw, post-traumatische stress, van -Stop roken, verstoring van zelfbeeld , allergie, de bevelen van het verleden loslaten,

-Leren zelfhypnose om beter te leven met zijn ziekte en de behandeling ervan, te voorkomen en cardiovasculaire risico's (myocardinfarct, tako Tsubo, hoge bloeddruk, etc ...), Leer reduceren tot emoties te beheersen, stress.

 

Hoe gaat de vergadering?

 

De eerste sessie begint met een anamnese, die de sleutel tot de voortzetting van het werk zal zijn. De geschiedenis die kan duren tot de eerste sessie (afhankelijk van de bezorgdheid van de patiënt) laat de beoefenaar toe om het meest geschikte hulpmiddel voor die patiënt te kiezen.

Deze tool, die wordt afgeleid van hypnose en / of NLP, zal het proces van verandering op een onbewuste niveau voor een feest opstellen of initiëren.

 

Duur en frequentie van overleg?

 

De duur varieert afhankelijk van het probleem. Soms kunnen 2 tot 3 sessies genoeg zijn, andere tijden zullen 10 sessies nodig zijn, soms meer. Het doel zal zijn om de sessie zo veel mogelijk zo mogelijk te optimaliseren.

Frequentie kan een keer per week of om de twee weken zijn.

 

De sessies zijn in het frans.

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search