Dit zeer specifiek type revalidatie richt zich tot patiënten met duizelingen of evenwichtsproblemen van vestibulaire oorsprong.

Ontdek een opmerkelijke en pijnloze behandeling die opmerkelijke effectiviteit biedt om te voldoen aan de behoeften van veel mensen die lijden aan duizeligheid of andere evenwichtsstoornissen, waardoor hun kwaliteit van leven verbetert.

Duizeligheid is een illusie van beweging, waardoor de indruk ontstaat dat de omgeving om iemand heen beweegt, vaak gepaard gaand met een gevoel van pseudo-intoxicatie.

De duur van de symptomen belemmert het herstel niet. Duizeligheid en evenwichtsproblemen kunnen vaak worden opgelost in slechts enkele sessies.

De meest voorkomende soorten duizeligheid die worden behandeld in revalidatie zijn:

  • Goedaardige paroxismale positionele duizeligheid (BPPV), de meest voorkomende, wordt gekenmerkt door intense duizeligheid van korte duur die wordt veroorzaakt door specifieke hoofdbewegingen. Het wordt vaak veroorzaakt door de verplaatsing van kleine kristallen in de halfcirkelvormige kanalen van het binnenoor. Deze duizeligheidsaanvallen kunnen gemakkelijk worden behandeld met specifieke bevrijdingsmanoeuvres.
  • Vestibulaire neuritis is duizeligheid die enkele uren tot dagen kan duren en kan worden veroorzaakt door een virus. Het veroorzaakt ernstige onbalans en een gevoel van intoxicatie dat het lopen kan verstoren. Specifieke balansrevalidatie kan helpen duizeligheid te verminderen en stabiel evenwicht te herstellen.

U kan afspraak maken op https://www.doctoranytime.be/d/kinesitherapeute/sara-broekaert

 

Experts

BROEKAERT Sara

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search