menu

Chronische vermoeidheid, overgewicht, spierproblemen, eet – of hormonale stoornissen, depressie, ect…

We weten nu dat deze onevenwichtigheden vaak worden veroorzaakt door een tekort aan micronutrimenten (vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren omega 3, probiotica, …) en een teveel aan vrije radicalen gegenereerd door stress.

De micronutritie, een jonge medische discipline, kan die intermediaire gezondheidstoestanden opsporen die, 10 of 20 jaar later, de oorzaak kunnen zijn van cardiovasculaire aandoeningen (infarcten, CVA, hoge bloeddruk, …) degeneratieve ziektes (diabetes, Alzheimer, LMD, artrose, …) en kankers. Met specifieke raad op het gebied van voeding én het aanreiken van gerichte voedingssupplementen kan de micronutrist deze onevenwichtigheden voorkomen en corrigeren. De micronutritie laat toe om de levenskwaliteit en een goede gezondheid te herstellen zonder terug te grijpen naar de traditionele behandelingen.

Voor wie is de micronutritie?

Voor iedereen, van de pasgeborenen over de bejaarden tot de sportieveling op hoog niveau, de zwangere vrouw, vrouwen in menopauze, … Het uiteindelijke doel van de behandeling is echter vaak verschillend. Het kan preventief gebruikt worden om een goede gezondheid te behouden. De sportievelingen kunnen hun prestaties verbeteren en dit terwijl hun metabolisme wordt gerespecteerd, hetgeen niet het geval is als men doping gebruikt. De behandeling kan ook gebruikt worden voor verschillende ziekteleren. De micronutritie gaat de resultaten optimaliseren door de diverse stofwisselingen te verbeteren en laat vaak een vermindering toe in aantal te nemen medicamenten.

Is het noodzakelijk om analyses uit te voeren om zo een micronutritiönele balans op te maken?

De analyses zijn geen verplichting, behalve in moeilijke gevallen. Bijvoorbeeld, personen die vaak strikte diëten hebben gevolgd, hebben vaak een tekort aan onverzadigde vetten, hetgeen gewichtverlies gaat vertragen en bovendien een negatief effect zal hebben hun algemene gezondheid. In dat geval zal een balans van de vetzuren veel tijd sparen en zal een aanvulling van de oliën toelaten die aangepast is aan de tekorten. Maar in de meeste gevallen volstaat het gebruik van verschillende vragenlijsten om uitstekende resultaten te bekomen.

Hebben alle micronutritiönele behandelingen dezelfde waarde?

Niet alle voorgestelde micronutritiönele aanvullingen die beschikbaar zijn op de markt zijn gelijkwaardig. Om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, is het belangrijk dat de toegediende aanvullingen voldoende worden geresorbeerd door het spijsverteringsstelsel. Dit hangt grotendeels af van de vorm (galeniek) waarin de micronutrimenten worden toegediend. De juiste keuze van de galenieke vorm, alsook de tijdstippen waarop de nutriënten worden gebruikt, hangen af van de bekwaamheid van de apotheker, de enige echte specialist van het medicijn, de voeding en de toxicologie. Hij zal eveneens informatie geven omtrent de positieve en negatieve interacties tussen de verschillende micronutritiönele aanvullingen, voedingswaren en eventuele medicamenten die tijdens de behandeling gebruikt worden.

Hoe verloopt een consultatie?

De apotheker – micronutrist gaat eerst de oorzaak van uw gezondheidsstoornis identificeren. Om uw symptomen nog beter te kunnen preciseren, maakt hij gebruik van diagnosemiddelen, zoals diegenen die op het punt werden gesteld door het EIDM (Europees Instituut voor de diëtetiek en micronutritie):  Een aantal eenvoudige vragen met betrekking tot uw voeding en uw voedingsgedrag laten toe om uw voedingsonevenwichtigheden te herstellen en om bepaalde tekorten van micronutrimenten te bepalen.  Een preciezer onderzoek zal meer licht werpen op bewuste of onbewuste stoornissen.  Een onderzoek naar het gebruik van medicatie zal eveneens noodzakelijk zijn om eventuele interacties tussen medicamenten en micronutrimenten aan te tonen. De bekomen resultaten kunnen in sommige gevallen een aanvullend biologisch onderzoek rechtvaardigen. Zij bevestigt wat de eerste fase reeds heeft vastgesteld en verfijnt het eindresultaat. De analyses van deze onderzoeken en resultaten vormen het startpunt voor een persoonlijk advies om het functioneel evenwicht terug te herstellen. De gemiddelde duurtijd van een consultatie is ongeveer 30 minuten. De consultaties gebeuren enkel in het frans en engels.

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

HCMC Boitsfort

Health and Care Medical Center - Boitsfort

Dries, 53 – 1170 Watermael-Boitsfort
02/880.18.01info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas d’Ixelles av Louise Uccle Auderghem Etterbeek
très accessible depuis la commission européenne)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search