menu

De logopedie houdt zich bezig met de preventie, het onderzoek en de behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor.

De patiënt wordt dus globaal beschouwd.

Logopedie en neurologie:

De patiënten komen consulteren na een hersenbloeding (trombose, slagaderbreuk), een verkeersongeval, een schedeltrauma, de operatie van een hersentumor of tengevolge van neurodegeneratieve ziektes (zoals de ziekte van Parkinson, de ziekte van Huntington, de Multipele Sclerose, de Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) of een krankzinnigheid. Onze behandeling is vaak langdurig en de therapie wordt gecentreerd op het gesproken of geschreven woord, het slikproces, de spatio-temporele oriëntatie, het geldbeheer of ook het geheugen.

Logopedie en orthodontie:

De patiënten komen meestal consulteren op verzoek van hun orthodontist om hun orthodontische behandeling te verbeteren of te versnellen. Dank zij specifieke oefeningen die aan elke patiënt worden aangepast, gaan wij het automatiseren van het slikken verbeteren en een duidelijke uitspraak van de fonemen bezorgen. n des phonèmes avant de mettre un terme à notre prise en charge.

Logopedie en slikproces:

Op onze raadpleging komen patiënten van elke leeftijd. Zij komen voor neurologische of NKO stoornissen of omdat hun slikproces vertraagd of verminderd is. Wij trachten de slikproblemen op te lossen om de functie te herstellen of te verbeteren met palliatieven middelen. Wij zullen vooral de smaak blijven stimuleren voor mensen die zich niet meer langs mondelinge weg kunnen voeden.

Logopedie en stemstoornissen:

Stemstoornissen komen meer en meer voor, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Het doel van onze therapie is de kwaliteit van de ademhaling te verbeteren door een correcte buik- en borstademhaling te verkrijgen dank zij een goede adembeheersing en een verbeterde coördinatie tussen adem en geluid. De kracht van de klassieke stemtherapie wordt verbeterd door het voorafgaande gebruik van een manuele therapie. Een nog meer aangepaste stemtherapie zal gebruikt worden na een operatie (verwijderen van de stembanden, laryngectomie, thyroïdectomie) : deze patiënten zullen soms een nieuwe communicatie middel moeten aanvaarden, en zullen zich vooral moeten gewennen aan een nieuwe stem.

Logopedie en manuele therapie:

De manuele therapie die door een logopedist gebruikt wordt richt zich tot alle patiënten die consulteren voor neurologische, orthodontische of NKO problemen, of voor slik- of stemstoornissen.

Experts

LAGHMICHE Ines

HCMC Kraainem

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

HCMC Boitsfort

Health and Care Medical Center - Boitsfort

Dries, 53 – 1170 Watermael-Boitsfort
02/880.18.01info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas d’Ixelles av Louise Uccle Auderghem Etterbeek
très accessible depuis la commission européenne)

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect

Search