menu

De Diëtisch is een wetenschap die voedsel bestudeert. Maar is eveneens de studie van de relatie tussen het voedsel en het menselijke gelaat. De diëtist moet een gezonde voeding promoteren dat aangepast en in evenwicht is. Ze moet zowel voor een zieke als voor een gezonde persoon aangepast worden. Men moet ook rekening houden met de individualiteit en collectiviteit.

Behandeling

  • Een specifiek menu verwerken voor kinderen, jeugd, volwassenen, bejaarden en zwangere vrouwen.
  • Verwerken van een menu voor welbepaalde mensen zoals sportliefhebbers of pas geboren baby's.
  • Groot publiek informeren (ontbijt, borstvoeding).

Therapeutisch

  • Om een gezonde voeding in evenwicht te houden past de diëtist het voedingsplan aan. Hij houdt rekening met suikerziekte, overwicht, verteringsmoeilijkheden, nierproblemen, hart- en vaataandoeningen. Men leert de patiënt aan hoe hij zijn eigen menu's dient samen te stellen. Geeft hem informatie over welke houding hij dient aan te nemen t.o.v. voedsel.
  • En helpt de patiënt deze houding aan te passen.
  • Een diëtist moet in staat zijn, zijn adviezen aan te passen aan elke persoon zodat de patiënt zijn eetlust behoudt.

 

Health and Care Medical Center - Kraainem

Avenue de Wezembeek, 106 – 1950 Kraainem
02/688.18.00info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas de Stockel Woluwe Wezembeek Oppem
accès rapide depuis l’ OTAN)

Health and Care Medical Center - Boitsfort

Dries, 53 – 1170 Watermael-Boitsfort
02/880.18.01info@hcmc.be
(Bruxelles à 2 pas d’Ixelles av Louise Uccle Auderghem Etterbeek
très accessible depuis la commission européenne)

Health and Care Medical Center - Evere

Avenue Cicéron 191140 Evere
02/880.38.00info@hcmc.be
(Proche de l'OTAN - Woluwe - E411)

Kiest uw taal

© 2016 HCMC. Alle gereserveerde rechten.
Designed By Butterfly Effect